2014. október 13., hétfő

Az okos telefon is Apidictor?

Úgy gondoltam, hogy valószínűleg találok egy olyan alkalmazást, ami helyettesíti azt az 1964-ben készült, számomra bonyolult eszközt, és el is kezdtem keresni. Először Windows Phone alkalmazások között mivel nekem egy Nokia Lumia 520-am van. Rá is találtam az n-Track-re.

Windows Phone n-Track: http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/n-track-tuner/dbe1ae88-23ef-4594-8ce9-76a19f6f5021

Android n-Track: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ntrack.tuner

IOS-re is van, de ilyenre nincs tapasztalatom.

Megismerkedve az alkalmazással látszott, hogy ezzel meg lehet valósítani a tervemet. Az egyik májusi napon (2014) sikerült kipróbálnom a kisebb méhészetünkben.




Sikerült rögzítenem egy rajzás előtti és egy nem rajzó család hangját, és a megfelelő beállítások után, már látszott is melyik család készül rajzásra. 

Jól látszik a különbség: 

Ez a méh család hangja.


Ez is a méh család, hangja, de jól látszik bal oldalon a csúcs amely a fiatal anya énekét jelzi.

RAJZÁS ELŐTTI CSALÁD: KATT
NEM RAJZÓ CSALÁD: KATT

Sajnos mivel csak kis méhészetünk van, ezért több ilyen rajzás előtti családot nem találtam, ezért érdemes lenne egy nagyobb méhészetben (több száz család) is kipróbálni ezt a módszert.

Ezek ingyenes alkalmazások. Kiegészítő ként, egy fülhallgatóra és egy mikrofonra van szükség.

Nagyon kevés költséggel nagyon nagy károkat lenne képes megelőzni a méhész, ha az okos telefonjára ezt az alkalmazást feltöltve képes lenne megvizsgálni a családokat. 

Alig várom a következő év akác virágzását, amikor is megkeresek egy professzionális méhészt, ahol kipróbálhatjuk azt, hogy hány méh családot leszünk képesek megóvni a rajzástól,

1 megjegyzés:

  1. Best Casino | Jeopardy & Video Poker, Roulette, Blackjack
    Explore Jeopardy 서울특별 출장안마 and Video Poker 제주도 출장안마 on Jeopardy and Video 밀양 출장샵 Poker, Roulette, Blackjack and Video Poker, Roulette, Video Poker, Video Poker, Video Poker, Video Poker, 속초 출장안마 Video 성남 출장마사지 Poker,

    VálaszTörlés